/Over Ons
Over Ons2018-05-30T12:02:22+00:00

Wie is Theater van de Klucht

Theater van de Klucht

Nederland is een theaterproducent rijker: Theater van de Klucht maakt in 2016 zijn entree! Opgericht door acteur en ondernemer Arijan van Bavel en compagnon Joris Bengevoord, probeert het produc-tiehuis met veel liefde voor het vak klassieke kluchten naar het theater te brengen. In een heden-daags jasje maar mét de sfeer van weleer. Maar het team achter Theater van de Klucht gaat al verder terug en heeft de afgelopen jaren vele voorstellingen geproduceerd.

Onder de naam de Zingende Decoupeerzaag is het avontuur van Arijan van Bavel gestart. Onder deze titel startte hij een theaterproductiehuis en tevens een muzikantengroep waar regelmatig mee werd opgetreden. Arijan’s typetje Adje verwierf in 2005, samen met De Zingende Decoupeerzaag, grote bekendheid in het programma Mooi! Weer De Leeuw. Dit onverwachte succes resulteerde in een hechte samen tussen van Bavel en de Leeuw en eindigde in 2010.

Gedurende deze periode verzorgde het bedrijf optredens van Adje & Theo (vertolkt door Arijan van Bavel en Han Hazewindus). Daarnaast produceerde de Zingende Decoupeerzaag een drietal revues: De Revue van Nu, Adje’s Losse Vlodders en Adje’s SterrenRevue. Speciaal voor festivals produceerde ze deZINGASONGshow. Toen tegenspeler Han Hazewindus in 2010 een hersenbloeding kreeg, be-sloot Arijan een artistiek sabbatical te nemen.

De liefde voor theater maken begon in 2014 echter weer te kriebelen bij Arijan. In dat jaar startte hij een samenwerking met het Vlaamse KomedieCompagnie. De hilarische klucht Taxi Taxi was het re-sultaat en de voorstelling werd naar Nederland gebracht onder producent ComedieCompagnie.NL – de Nederlandse tegenhanger van de Vlaamse partner. In Taxi Taxi stond Arijan voor het eerst zelf weer op het toneel, samen met onder anderen soapies Bartho Braat en Sander de Heer.

Nadat de Vlamingen in 2015 besloten opnieuw hun focus te leggen op België, besloot Arijan samen met zijn compagnon Joris Bengevoord om zonder co-producent verder te gaan. Met de Comedie-Compagnie.NL brachten zij Prettig Gestoord! naar de Nederlandse theaters.

Om verwarring met de Vlaamse producent te voorkomen is in 2016 besloten de naam ComedieCom-pagnie.NL te veranderen naar Theater van de Klucht. De bekende klucht Boeing Boeing met een prachtige sterrencast bestaande uit Bas Muijs, Arijan van Bavel, Mariska van Kolck, Wienke Rem-mers, Femke van Assouw en Sabine Beens trapt in theaterseizoen 2016 – 2017 als eerste voorstelling af onder deze nieuwe producentsnaam.